Skal du læse 2 bøger, så vælg denne serie

krimi anmeldelse takeamoment blog

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

Tror jeg har skrevet det mindst en gang tidligere: Jeg elsker at slappe af med en god krimi. Uanset om det er en rigtig, fysisk bog eller en lydbog. Og i øjeblikket bliver der hørt rigtigt meget krimi i bilen. Jeg har lige “hørt” Kristina Ohlsson’s krimiserie i to bind: Lotus Blues og Mios Blues. Og indrømmet, det var mest af nød, fordi jeg ikke rigtigt kunne finde andet. Shame on me, for det var solide krimier med alt, hvad dertil hører: Mord, håbløse politifolk, forviklinger og indviklede plots.

Handlingen i begge bøger drejer om Martin Brenner, en forkælet Stockholm advokat, der har verden for sine fødder og med få undtagelser er en rigtig skiderik overfor sine omgivelser. Et besøg af en mand, der beder ham om hjælp til at rense hans søster, der er anklaget for 5 mord vender op og ned på hans liv. Der er lige den detalje, at søsteren faktisk tilstod mordene og efterfølgende begik selvmord. Hun efterlod sig en søn, der nu er forsvundet, og Martin kan naturligvis ikke lade være med at lade sig føre ind i mysteriet.

Jagten på sandheden fører Martin og hans ex-kæreste, nuværende partner og engang-imellem-elsker Lucy til blandt andet Texas og det ripper op i Martins fortid og slipper nogle spøgelser fra fortiden løs. Han bliver mistænkt for mord og må navigere med både politiet og en ukendt, skummel amerikansk skurk i hælene.

Den er godt skrevet, spændende og selvom du hele tiden aner konturerne af plottet, så kan du ikke rigtigt få hold på det. Og det er da også først til allersidst i Mios Blues at brikkerne falder på plads. Lige som det skal være. Så er du til krimi og har lyst til nogle timer i selskab med et fint persongalleri, så kast dig over Lotus Blues og Mios Blues.

PS: Forlaget kalder det en thiller, det er jeg nu ikke enig i. Men den genre mestrer Kristina Ohlsson tilgengæld i “Syge Sjæle”, så er du mere til det, så var her et tip 🙂

 

Pin It

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *