Hjælp eller der findes et sted i helvede

hjælp

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

En klog kvinde sagde engang: “There is a special place in hell for women who don’t help other women”. Kvinden var naturligvis Madeleine Albright. Jeg er helt enig, men selvom jeg nok er light-feminist, synes jeg nu, at citatet gælder for begge køn.

Tit og ofte kræver det kun en minimal indsats at gøre hverdagen lettere for hinanden. Et minimum af overskud, en kig ud over egen næstetip og måske en 5 minutters omvej. Det er da til at overkomme!

Shit, der er svært..

Men mangler du hjælp, skal du altså give lyd. Folk kan altså ikke læse dine tanker, så skal du sige til! Og det er en sandhed jeg er ved at lære. Tænk at man skal blive 45+ før man erkender, at man faktisk også kan bede om hjælp… For du kan ikke forvente, at andre altid kan se igennem din facade og spørge om de skal hjælpe. Tankelæsere findes kun i bøger. Du er nødt til at bede om hjælp, hvis du har brug for det. Du er nødt til at erkende, at det ikke er nogen skam at slå op i banen og erkende, at man ikke er Superwoman (hele tiden).  Og det gør dig ikke mindre stærk eller til en skrøbelig lille person. Det gør dig bare til et menneske…

Efter at mit job ikke er mit mere, har jeg flere gange måttet æde en kamel eller to og bede om hjælp. Og tro mig, jeg er stinkende dårlig til det. MEN jeg har endnu til gode at blive afvist og er kun blevet positivt overrasket. Så jeg har besluttet at øve mig – med måde – og bede om hjælp, når mine egne begrænsninger stikker hovedet frem.

Så kan vi ikke blive enige om, at der findes et sted i helvede for folk, der ikke hjælper hinanden? Og der findes en lang omvej og unødige knubs for dem (læs: os) der glemmer at spørge om hjælp?

 

 

Pin It

2 Comments

  • Du har helt ret! Jeg er også afsindig dårlig til at spørge om hjælp, og det er jo virkelig fjollet. Jeg er lige ved at grave mig ned af skam hver gang. Jeg spekulerer på, om jeg nogensinde lærer det, men måske det er en træningssag?

    • Charlotte siger:

      Jeg tror, det er noget man kan øve sig i. Men det er da lidt mystisk, at det er så svært for nogen og umådeligt let for andre…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *