Smukke Ribe

ribe_takeamoment

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

Tilstået: jeg husker bedst vores tidligere par besøg i Ribe for 3 ting: Lækre isvafler, en ganske ok skobutik og så selvfølgelig domkirken. Men nu bød lejligheden sig til at studere byen lidt nærmere, da yngstebarnet skulle spille Ribe Elitecup i håndbold.

For det nu ikke skulle gå op i håndboldhal, automatkaffe og lange køreture frem og tilbage, lejede vi en feriebolig hos Ribe Byferie. Skøn lejlighed, godt placeret med kort gåafstand til midtbyen. Ribe_byferie_charlotte_lercheDet er ikke for ingenting at husene bliver kaldt for mælkekartonerne. Udsigten fra 1. sal fejlede ingenting og det gjorde morgenmaden eller servicen heller ikke.

Men størst indtryk har midtbyen nu gjort. Det er en utrolig smuk by med masser af kringelkroge og sjove detaljer. Små cafeer, lækre butikker med kunsthåndværk og vintage, kulinariske specialiteter og lækkert kluns.

Ribe_2_charlotte_lercheHusene er smukke og for langt de flestes vedkommende velholdte. Det er gennemført og hyggen emmer ud af facaderne og de små gyder.

Ribe_3-charlotte_lercheIndrømmet: vejret var også perfekt og i stedet for shopping blev der dømt vandring. Ud og ind i gyderne og de små gader, kig til de mange skønne gårdhaver og endelig en tur ud langs Ribe Å ud til borganlægget Riberhus, hvor Dronning Dagmar står og spejder mod Ribe. Stien går langs en kolonihaveforening, hvor haverne ligger side om side og byder på kig på snorlige rækker af blomster og grønt.

Ribe_4_charlotte_lerche

En anden berømthed i Ribe er munken Ansgar, der vogter ved Domkirken. Kirken er virkelig flot og sandsynligvis Danmarks første. Næste gang skal den ses indefra – der var lukket for turister, og selvom jeg ikke bor så langt fra Ribe, var det jo nok det jeg var den dag.

Alt i alt en skøn weekend med sightseeing og håndbold ad libitum – og heldigvis også succes for yngstebarnet og hendes skønne håndboldhold 🙂

Pin It

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *