Tillykke til mig – adventskrans 2016 i den forkerte farve, igen….

julens farve takeamoment blog

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

Har læst i et opslag på Facebook, at julens farve i år er hvid. HALLO – hvem glemte lige at ringe og fortælle mig det? Hvilken mailingliste har jeg glemt at tilmelde mig? Hvem skal jeg nu bebrejde, at jeg har købt smukke sorte lys? Og for en gangsskyld allerede i starten af november. Og her gik jeg lige og var så stolt over, at jeg for en sjælden gang skyld kunne glæde mig til at adventskransen måske var klar inden 1. adventssøndag… Indrømmet det kan gå grueligt galt endnu, men jeg tænker, at 4 lys og et fad eller tallerken af en art er en god start.

Hvem har bestemme-retten over julens farve?

Findes der trendforskere, der sidder og nørder i julefarver? Svaret er jo nok JA. For lige som tøjdesignere får input fra trendforskere, så gør juleindustrien det vel også. Farvepaletter, moadboards og inspiration til materialer og tekstiler. Virkeligt kikset, hvis man får produceret 10 millioner kalenderlys i brunt, når alle andre kører med rød? Ok, søgt eksempel, brun hitter vist ikke i julesammenhæng. Det gør blå i øvrigt heller ikke – eller gul…

Jeg kommer fra et hjem med konservativ adventskransstil. Grøn grankrans, hvide lys og røde bånd, stillet op i mors antikke træfad – eller hængt op i loftet i de vilde år. Tjek! Der er noget trygt og godt ved at komme hjem i julen og traditionen holdes i hævd.

Jeg har vist aldrig haft samme slags adventskrans to år i træk. Der har været model lakridskonfekt-krans, model grankrans, model lærkegrene-krans, model vedben-krans osv. I år er planen… ikke på plads endnu, men det kommer.

Faktisk er der kun én rigtig adventsfarve. I hvertfald, når man tager kirken med i ligningen. Adventstidens farve er violet eller lilla. Lilla symboliserer bod og forberedelse. Og da advent betyder “Herrens komme”, så passer det jo spot on. Det skyldes også, at man i gamle dage fastede og gjorde bod op til jul, så man var ren i krop og sjæl (godt man ikke levede dengang – 1 dags faste er alt rigeligt for undertegnede). Men, men første søndag i advent er farven hvid. Der nemlig kirkens festfarve og tiden op til jul er også en fest. Forvirret? så læs mere her.

Kald mig bare en gammel, jule-sentimentalist, men det er sgu en bedre forklaring for mig, end at en flok trendforskere med hornbriller og spidse sko har raflet og valgt en farve (rønnebærerne er sure, for jeg gad faktisk godt være sådan én).

Konklusionen er, at jeg går mod både årets trend og traditionen i kirken, for mine 4 smukke sorte lyd får hovedrollen i min adventskrans. Eller krans? Det er ikke besluttet endnu, tænker jeg skal på Pinterest og få gode ideer. Brænder du inde med gode ideer, så giv lyd!

Pin It

2 Comments

  • Hvis det er til nogen trøst, så er jeg altid so very much last year hvad angår sådan noget. Jeg vidste faktisk slet ikke, at der var nogen farve, så der kan du bare se, hvor hægtet af jeg lige er!
    Min barndoms krans hang også i loftet. Lige ind til der begyndte at gå ild i dem, så er der altså ikke så skide-smart at ha’ dem hængende oppe under loftet, skulle jeg hilse og sige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *