Mænd, der kan det der med krimier

krimi_takeamoment

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

Jeg har tidligere erklæret mig som lydbogsfan. Og det er især krimier, der kommer ud af Samsung-telefonen. Jeg elsker spænding og krimi og nyder i fulde drag alle de nordiske forfattere, der skriver om steder, man kender eller har besøgt.

De seneste år har især de kvindelige forfattere har været lovsunget. Mari Jungsted, Liza Marklund, Elsebeth Egholm, Sara Blædel,  Anna Grue og mange, mange flere. Men der er altså også mange virkelig gode mandlige krimi-skræddere. Nogle af mine favoritter er:

Jussi Adler-Olsen, den ukronede konge af dansk krimi. Jeg knuselsker Afdeling Q-serien. IKKE filmene! Jeg hader, når man bliver så skuffet over filmatiseringer, at man seriøst overvejer, om man gider at se de næste film. Især ikke når bøgerne er så gode! No offence, Nikolaj Lie Kaas, men du er bare ikke Carl Mørck, som han så ud i mit hoved. Du er for pæn og slet ikke så skummel som Mørck er og så du jager ikke fortidens spøgelser nok. Og Rose er slet ikke skingrende skør… øv, men nok om det. Bøgerne er forrygende og Adler-Olsen skriver så flydende og malende, at film er er overflødige. Så keep up the good work Jussi og giv os flere bøger!

Dennis Jürgensen har givet mig og ungerne så mange gode hyggestunder med grin og gys, når vi har været i selskab med varulven Eddie, mumien Mummy, Dracula, de japanske dræbergardiner, Knusum Kranium, Anja og Viktor og mange, mange flere. Derfor var jeg lidt spændt på om hr Jürgensen kunne beherske krimi genren uden at miste sin helt unikke stil. Men føj, hvor skulle jeg skamme mig! For det gør han sindssyg godt, og Ronald Triel er en troværdig og lun hovedperson, som man kun kan have sympati for. Flere af dem tak!

Jesper Steins hovedperson Axel Steen er langtfra sympatisk, og så alligevel. Han er en outsider, men med pæren i orden og hjertet på rette sted selvom han er på vej i hundene. Personer og steder bliver beskrevet levende og plottet fejler heller ikke noget. Den bog-flirt fortsætter helt sikkert!

Jens Henrik Jensen er et nyt bekendtskab, men det bliver helt sikkert også et længere varende forhold, for pt har jeg kun mødt Oxen trilogien og der er heldigvis flere trilogier at kaste sig over.

A. J. Kazinski aka Klarlund og Weinreich er også forrygende i krimierne om gidselforhandleren Niels Bentzon. Især Den sidste gode mand gjorde indtryk og blev slugt hurtigt.

Der er mange flere, men nu er der ikke tid til at skrive mere, jeg skal lige være hos Ronald Triels side, mens vi kæmper mod hans kones morder!

Pin It

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *