Morgenstund har harpiks i mund

kaffekop_charlotte_lerche

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

Kl er 5.45 og vækkeuret ringer… Første tanke: det må være en fejl!?! Men nej, det er lige så virkeligt som den glade hund, der begejstret slikker mig i hovedet, mens halen energisk trommer mod garderobeskabet. Næste tanke: Koffein, please!

Det er onsdag og det er lig morgentræning for Yngstebarnet. Så op og i gang! Teenagere er pr. definition ikke skabt til at stå op om morgenen, men hun er rockersej og kommer i gang. Sjovt nok går det altid nemmere om onsdagen, selvom vækkeuret ringer en time tidligere end normalt.. En god halv time senere sidder vi i radiobilen med kurs imod Skjern og Talentakademiet.

Hver onsdag morgen kl. 7 mødes knap 20 mere eller mindre morgenfriske håndboldspillere i alderen 14-21  år og træner inden skole. Ser de klatøjede ud når de kommer, er de til gengæld friske og “på” så snart harpiksen og bolden er fundet frem.

Morgentræningen handler om smidighed, koordinationstræning og teknik. Der spilles sjældent kamp, men til gengæld nørdes der detaljer, som der normalt ikke er tid til i klubben. 

Personligt har jeg aldrig været så målrettet som disse unge spillere. Bevares jeg hader da at tabe lige så meget som alle andre. Men jeg har aldrig villet noget SÅ meget.

Og så skal det lige regnes ind, at dengang jeg var teenager (i et tidligere årtusinde) var der ikke alle de distraktioner som findes i dag: Facebook, Snapshat, Instagram, YouTube… fortsæt selv listen. Så jeg er næsegrus beundrer af de her spillere, der træner, mens deres skolekammerater stadig snuer under dynen.

Halvanden time senere, efter mange grin og 1000 vis af afleveringer er der fælles morgenmad inden man tjekker ind på det nødvendige onde: skolen. Dagen er startet med håndbold og for manges vedkommende slutter den også med træning, denne gang i egen klub.

Dagen er skudt i gang på bedste måde for datteren og hendes træningskammerater og mor, nå ja hun tager lige en ekstra kop kaffe, når transporttjansen til skolen er overstået.

Pin It

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *