Et Æsel med Ninka Ninus i ascendanten

Æsel Blog Peter Plys

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

Jeg har altid været stor fan af Peter Plys og hans venner. Den “rigtige” originale A.A. Milne udgave. Faktisk er min søn født på Peter Plys’s fødselsdag – men det var dælme ikke med min gode vilje, for jeg gik 14 dage over tiden!

Mon ikke der er lidt Peter Plys, Tigerdyr, Grisling, Ninka Ninus eller Æsel i os alle sammen? Som børn er der forhåbentlig en masse Tigerdyr i os – fuld fart på, masser af ballade og måske ikke altid de mest smarte løsninger. Og hvem kender ikke den lidt gammelkloge person, der altid er enormt god til at efterrationalisere ligesom Uglen?

De sidste 19 år har jeg været virkeligt meget Æsel

“It’s snowing still,” said Eeyore gloomily.
“So it is.”
And freezing.”
“Is it?”
“Yes,” said Eeyore. “However,” he said, brightening up a little, “we haven’t had an earthquake lately.”

Den bekymrede sortseer, der kan lugte problemer før de opstår og kan nå at blive bekymret i god tid. De sidste 19 år har jeg været mor… Og jeg ville sådan ønske, at jeg kunne have været mere loose og “det går nok”, men faktum er, at jeg har været superskarp på “Hvad Nu Hvis?”.

Æslet har altid været en af mine ynglingsfigurer. Karikaturen med den overdrevne bekymring og tørre ikke-humor er fantastisk komisk og meget elskelig. Og set i bakspejlet har mange af mine fantasi bekymringer også været komiske. Men i øjeblikket meget realistiske. Mener det ikke netop det der sker, når vi får unger og opdager, at der er noget, der er vigtigere end os selv? Og at vi ikke altid kan kontrollere, hvad de kommer ud for?

Og især den manglende “kontrol” er slem og man skal eddermandme tage sig godt og grundigt sammen, for det gavner altså ikke børnene at have en kontrolfreak til mor. Meningen med at være mor er jo blandt andet at gøre sig selv overlødig og skabe grundlaget for at gøre poden selvstændig. Så de der kontrollerende Ninka Ninus-tendenser må holdes i ro. Men også her har Plysbjørnen vise ord: “Some people care too much. I think it’s called love.”

Men jeg har besluttet at Æslets årtier nu skal være fortid (who am I kidding…) og der skal mere Tigerdyr på banen – doseret i den rette mængde naturligvis!

Pin It

1 Comment

  • Sikke et fint indlæg! ❤️
    Jeg synes de er enormt elskværdige hele bundet. Jeg tror også, at der skal være plads til dem alle sammen. Tror du ikke at dine børn og dine omgivelser kommer til at savne Æsel en lille smule, hvis den nu gik hen, og forsvandt helt og aldeles?…

    “Hvordan staver man til kærlighed?”, spurgte Grisling.
    “Man staver ikke til det”, svarede Plys, “man føler det…”
    *SUK*, hvor er de søde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *