Skal du kun læse 1 bog i julen, så vælg Papmaché reglen

papmache reglen takeamoment blog

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

Hvad enten det er en bog du selv skal læse eller om det er en gave til en veninde, svigerinde eller søster, så er “Papmaché reglen” et varmt bud.

Jeg bøjer mig i støvet for Hella Joof, igen, igen. Jeg har været fan lige siden Bullerfnis. Græmmet mig og tudbrølet af grin over både Lex & Klatten og Det brune Punktum. Moret mig kosteligt over “En bid af historien”, hvor hun og Ramus Bjerg leger sig igennem diverse æraer i historien. Og elsket Hellas hudløse ærlighed og næsten (understreger næsten) barnlige, naive tro på det bedste i folk i “Mads og Monopolet”.

Og netop sidstnævnte er grunden til at jeg har slugt “Papmaché reglen” – en samling af “leveregler fra Livets lovsamling. Erfaret, navngivet og nedskrevet af Helle Joof”. Bogen emmer af kærlighed, men også en løftet pegefinger, der appellerer til at tage ansvaret for egen lykke. Og hvor er det befriende, at bogen er skrevet, som Hella taler.

Det er nok ikke bogen, man giver til sin små-snerpede tante for Hella er ikke bange for at bevæge sig både over og underbæltestedet. Ikke på en plat og pervers måde, men på en ligefrem og uden-dikkedarer måde, så jeps; kinderne kan godt blusse lidt, men kun i en højere sags tjeneste.

Og hvilke leveregler er der så tale om? Vi snupper lige et par udvalgte:

Birkes reglen


Du har pligt til at meddele dine medmennesker, hvis der sidder birkes mellem deres tænder, hvis der hænger toiletpapir i kanten på nederdelen eller hvis der sidder makrelsalat i kollegaens skæg. Gør du det ikke, er du en skiderik. No more, no less. Det er mere pinligt for “ofret” end for budbringerne, selvom det dælme kan være akavet at overbringe nyheden om den indtørrede tandpasta på hagen, når klokken er 14 om eftermiddagen… Men gør det og spar et medmenneske for at blive til grin.

Rambo reglen


Har du set den legendariske First Blood film med Sylvester i hovedrollen som små-snøvlende ex-soldat, der går så grueligt meget igennem? Hvis ja, så ved du også, at sheriffen i byen kunne have sat en kæp i hjulet for hele filmen, hvis han bare havde ladet Stallon være. Hvis sheriffen bare havde “let it go”. Og det er nemlig Rambo reglen: Let it go. Alt det du alligevel ikke kan ændre, men på trods brokker dig over, skændes om og hyler mod månen til. Øv dig i at “lade det gå”. Det giver bare dig selv mere bøvl og det bliver alligevel ikke anderledes. Herhjemme hedder det “pyt-knappen”. Uanset navnet er det en on going proces – og jeg har lang vej endnu, men arbejder på sagen.

PS: kom til at tænke på min gamle religionslærer i folkeskolen, som vi narrede til at se First Blood i en religionstime, hvilket vi bitterligt fortrød, da hun brugte de næste 10 lektioner på at få os til at sammenligne Rambo med Jesus….

Glimmer reglen

Min favorit – når der sker noget godt, så put mental glimmer på det gode og stil det på den mentale kaminhylde. Inden du lægger dig til at sove, så kigger du lige stolt på kaminhylden og glæder dig over alle de positive ting, der er sket i løbet af dagen. Du falder i søvn med et smil på læben og vågner mere positiv op, end hvis kaminhylden aftnen før havde været dækket af støv og edderkoppespind (sådan billedeligt talt, you know). Jeg er mere end ringe til at huske positive ting fremfor de negative, men no shit Sherlock: Det virker.

Giv dig selv, eller en du holder af muligheden for at lære om “rub og stub” reglen, “heste reglen”, “bage reglen” eller en af de mange andre regler. Jeg lover, du bliver ikke skuffet.

Pin It

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *