Polarisering – you can’t please them all….

polarisering blog takeamoment

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

Jeg er nu på fjerde uge i mit kursus om Digital Markedsføring og jeg er stadig lidt høj efter vores dag om e-mail markedsføring i går. Emnet virker tørt, usexet og so-last-year, men for pokker hvor tog jeg fejl. Og den væsentligste grund til det hedder Christina Klitsgaard. Hun bragede ind i vores grå mandag morgen og sørgede for, at hendes budskaber ekkoede i hovedet resten af dagen.

Udover alle de faglige guldkorn er det der stadig runger i mit hoved Christinas åbningsreplik: I kommer til at polarisere, nogle vil være vilde med det I skriver, andre vil synes det er noget juks. I kan ikke gøre alle glade og ikke alle vil elske jer. Og det er ok.

Så for pokker… svesken på disken… in your face! Med et veludbygget pleaser-gen er det godt nok en sandhed, der lige skal tygges lidt på. For selvfølgelig ved man godt, at man ikke er elsket, ja bare vellidt blandt alle. Men den måde Christina formidlede det på, var i “stof til eftertanke”-kategorien.

Masser af personer polariserer og deler vandene. Hvis man ser bort fra deltagerne i det amerikanske valg og det danske ikke-valg, så kan ganske almindelige mennesker lige pludselig befinde sig i orkanens øje, uden at de havde set det komme. Bare fordi de handler udenom normen og “vi plejer”-kulturen.

Vi har så travlt…

Et eksempel er Eva Persson, advokaten, der kun holdt en uges almindelig barsel og fik en shit-storm lige i hovedet. Hun stillede op til en artikel i Berlingske for at skabe debat om ligestilling og fleksibilitet. Og hey girls, det vil vi vel gerne have mere fokus på, ikk’?

I stedet blev det en debat om hun var en god eller dårlig mor. Jamen hvem skal da lige gøre sig til dommer over andres måde at tackle barsel på? Hvis barnet ellers ikke lider overlast, så drop dog den heksejagt og glæd jer i stedet for, at der findes mange måder at være mor og far på.

Havde jeg fået den hadebølge i hovedet, kunne du være sikker på, at jeg nu lå og rystede under en sten i en fjern afkrog af et endnu ukendt land, langt fra aviser, facebook og internettet. Jeg var gået total off-line og var sikkert også blevet små-paranoid. Eva Persson bruger, efter eget udsagn, en uges tid på at ryste det af sig og står herefter frem igen, bla i Go’ Morgen Danmark. Lur mig om ikke hun har været rystet og selvfølgelig har hun været ked af det, men hun beslutter sig til at være ligeglad med andres mening, fordi debatten er vigtigere.

Og så er vi fremme ved Christina Klitsgaards sidste pointé om polarisering: Det er ok at blive ked af det, når andre synes, at man er en klaphat. Men det vil ske og så skal man huske, at den dag man ikke længere bliver en lillebitte smule ked af kritik, så er man blevet kold.

PS: Står du nogensinde og mangler viden om e-mailmarkedsføring, så tjek Christinas hjemmeside – hun er til 13 på den gamle skala!

Pin It

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *