Der er forskel!

job takeamoment

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

LinkedIn er et af mine faste sites i øjeblikket. Som jobsøgende, ledig, imellem-jobs eller hvad vi nu skal kalde det, så er det et supervigtigt site for mig. Og ja det er helt bevidst, at jeg ikke kalder mig arbejdsløs. Der er bare for mange negative ting forbundet med det ord, sorry, kald mig bare en snob… Og så synes jeg faktisk, at jobsøgning er et arbejde. Godt nok møder jeg ikke ind på kontoret og jeps, jeg kan sætte en vask over, hvis det er nødvendigt, men der går mange timer bag skærmen med CV, research, ansøgninger og forståelse af regler og rettigheder.

I dag på LinkedIn så jeg denne artikel “Er det flovt at være arbejdsløs?” Og den har jeg nu tygget på i et par timer. Og ja, jeg må indrømme, at der er forskel i min selvopfattelse nu og for 14 dage siden, hvor jeg var fritstillet. Og hvad pokker er forskellen så? Jeg søgte også arbejde med lys og lygte som fritstillet. Og brugte også lang tid på at researche og skrive ansøgninger og aktivere netværk og … Og nu kommer jeg så på dagpenge, men husk lige mig-selv, at du har betalt til A-kassen i over 20 år, så det burde du da vist ikke have dårlig samvittighed over!

Alligevel er det nu anderledes. Jeg tror, at noget af det hænger sammen med, at jeg føler mig lidt under administration. Jeg skal registrere, indberette og dokumentere. Og jeg er 100% med på nødvendigheden af kontrol, og jeg burde også bare være ligeglad. Men det er bare anderledes end før. Pludselig skal jeg oplyse fremmede menneskers telefonnummer og e-mail for at A-kassen og Jobcenteret kan kontrollere mine ansøgninger, hvis de ønsker det. Og selvfølgelig skal de kunne tjekke, at jeg ikke bare lopper den af, det er bare lidt grænseoverskridende.

Så JA, der er en forskel på at være fritstillet og ledig. Men jeg synes ikke, at det er flovt at ikke have et job. Men anderledes og lidt utrygt. Og nu vil jeg øve mig i min elevatortale og i, hvad jeg skal sige, når jeg første gang bliver spurgt, hvad jeg laver….

 

 

 

Pin It

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *