Strikketøj er godt for mange ting!

strikketøjet takeamoment

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

En gang var det af nød, nu er det af lyst: Mine DIY projekter. Stikketøjet og perlesmykker er højt på listen lige nu, men tænker også, at min elskede symaskine også snart kommer frem igen.

Strikketøjet har fulgt mig mere eller mindre siden jeg var 5-6 år. Den gang var det pivskæve grydelapper og uanede mængder halstørklæder. Siden blev det trøjer og cardigans, og det er det stadig. Og holder man fast i en eller anden hobby, kommer den før eller siden på mode. Og sådan er det også gået med hjemmestrik. De sidste mange år har hjemmestrikkede trøjer – eller købte, der ligner homemade – været en fast bestanddel af modebilledet og hurra for det.

Der har været stribede, ensfarvede, lange, korte og mønstrede modeller. Der har været virkeligt smukke modeller, der så efterfølgende kun sjældent er blevet brugt, men som var vildt sjove at lave. Der har været klassikere, der stadig lever mere end 20 år gamle. Der har været smukke trøjer, der er blevet voldvasket og efterfølgende har kunnet bruges til dukketøj (hulk). Og ikke mindst har det været et utal af børnetrøjer i skønt blødt bomuld. Og så var der en enkelt herretrøje, men det var en katastrofe – værre end Mark Darcys rensdyrtrøje fra Bridget Jones, så den forbigår vi i tavshed.

Fælles for de fleste har været, at processen har været magisk. Fra at sidde med en wire med 2 pinde i enderne og en stak garnnøgler, til at stå med en fin og bære-klar trøje og være pavestolt! Og den stolthed er den samme, uanset om man er 6 år eller 47 år. Det er så vildt, hvad en portion tålmodighed tilsat lidt fantasi og et gram stædighed kan fremtrylle.

Strikketøjet har i øvrigt også en anden god funktion: Jeg holder mig vågen til de sene krimier i tv, når jeg nørkler!

 

Pin It

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *