Nyd det nu – og go’ tur!

ferie_takeamoment

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

I dag er en meget særlig dag: Ældstebarnet er nemlig rejst på ferie med kæresten uden mor, far eller andre “voksne”. Jamen hvordan hulen er det lige sket? Ja altså ikke at han er taget afsted, men at han nu er en voksen ung mand, der er myndig og selvstændig?

Jeg synes, det er så kort tid siden, at han cyklede til skole på første skoledag eller stenede Nintendo Gameboy 24/7. Da Pokemons, Dragonballs og Messi var det eneste, der betød noget…

Bedsteforældre og venner med ældre børn har altid sagt “nyd det nu”, når man har vrisset over små uvorne ungers opfindsomme påhit, der har betydet ødelagte bukseknæ eller nedbrud i vaskemaskinen pga for meget sand og jord. “Nyd det nu, de bliver så hurtigt store”. Og ja, det gør de sgu! Kunne I ikke have råbt lidt højere, eller skåret det ud i pap, så jeg havde fattet det?

For nu tilslutter jeg mig “nyd det nu”-koret, for selvom det er hårdt at have små børn, så er det altså også hårdt at have store børn. Det er bare hårdt på en anden måde. Og det kræver godt nok tilvænning at gå fra mor-til-5-årig til mor-til-voksen. Man skal redefinere den rolle som har klæbet til én som babygylp i 18 år og pludselig navigere i nyt og ukendt farvand.

For man stopper ikke med at være forælder, man skal bare droppe lidt af forældreattituden og respektere, at det er en anden voksen, man taler med. Ældstebarnet er nok blevet spurgt lidt for mange gange om han har husket pas, kreditkort, solcreme og kontanter de sidste par dage – i hvertfald at dømme efter de suk og overbærende jaaa-er. Og hvorfor render jeg egentlig og spørger om det? Ville jeg have spurgt en ung kollega om det samme? Nej vel!

Så note til mig selv: Nyd, at du har opfostret en skøn ung mand, giv (endnu) mere slip på kontrollen og læn dig tilbage og nyd dit værk! (og glæd dig så over, at der er 4 år til at yngstebarnet bliver myndig!).

Nyd din ferie knægt, og måske kommer du hjem til en mor, der er lidt mindre mor-agtig, eller … tja, nu får vi at se!

PS: Det med Pokemons er aldrig helt gået i glemmebogen og jeg er ret sikker på, at der bliver jagtet virtuelle Pokemons i Spanien i dette øjeblik…

 

Pin It

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *