Ung med de unge – eller bare yngre end vores forældre?

yngre end vores forældre

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/takeamoment.dk/public_html/wp-content/plugins/really-simple-facebook-twitter-share-buttons/really-simple-facebook-twitter-share-buttons.php on line 514

Når man tilbringer mange timer “på bænken” hver uge med en skøn flok håndboldmødre, kommer snakken vidt omkring. I går debatterede vi ivrigt, hvor meget mere vi er i sync med vores børn, end vores forældre var med os. Og ja selvfølgelig er vi ikke yngre i antal år, men det er helt sikkert, at vi er det af sind. Det var vi i hvertfald rørende enige om. Og jeg har grublet en del over det siden.

Et eksempel er musiksmag: Mine forældre hørte jazz, folkemusik og klassisk. Som teenager hørte jeg disco og pop, personificeret ved Boney M, Kajagoogoo, Nena, TV2, Thomas Helmig, Dodo & the Dodos osv. Fællesmængde?: Ikke eksisterende. Yngstebarnet hører Gulddrengen, Noah, Calvin Harris, Shawn Mendes, Ed Sheeran – og mor hører med. Enkelte af sangene kan faktisk også forvilde sig ind på mine playlister – gerne suppleret med Sia, Volbeat og andre kunsterne jeg snildt kunne have været mor til.

Noget andet er tøjsmag. Lad mig lige slå fast med syvtommer søm: Det er total usmageligt og pinligt, når mor og teenagedatter kommer i samme tøj, hvad enten det er ungt/ungt eller gammelt/gammelt. NO GO. Og så alligevel: Vi kan snildt låne enkelt elementer fra “de unge mennesker” (et af mine hadeudtryk, der får mig til at føle mig gammel og klar til gangstativ). Og de kan fint låne detaljer fra os. Men at se mor og datter skride igennem Herning Centeret iført jeans så hullede som en gammel ost og trøjer med kig til maven, det er bare så ynkeligt. Og her undlader jeg at kommentere synet af maveskindene – det klarer du fint selv, kære læser…

I mine vise grublerier tror jeg, at jeg fundet et bud på en af forklaringerne på tilnærmelsen mellem generationerne: Børn og unge “fylder” mere i dag. Ingen klagesnag herfra om curling forældre og piedestal børn. Men det er bare et faktum, at min generation var de sidste af “nok se, ikke høre”-børnene. Og dermed får unges trends og stil også bare en klarere og mere synlig stemme. Og det er godt – bare det ikke kammer over.

PS: jeg har stadig ikke købt de hvide sneakers, jeg skrev om for et par uger siden …

Pin It

2 Comments

  • Fra én håndboldmor til en anden: Vi er bare SÅ meget yngre! Konklusionen er klar, vi har nemlig også diskuteret det i min vennekreds. Måske er vi ikke yngre aldersmæssigt, men mentalt og udseendesmæssigt er vi. By the way, så er jeg vild med jazz… Men jeg burde muligvis også kategoriseres i en ganske anden og særlig tidszone; shaken, not stirred…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *